Aperçu de la médiathèque
Indexation 613.2 : Diététique : aliments et boissons. Valeur nutritive des aliments
Ouvrages de la bibliothèque en indexation 613.2 (2)
trié(s) par (Pertinence décroissant(e), Titre croissant(e)) Affiner la recherche
Beslenme Yalanları ve Gerçek Bilim / Tim Spector
Titre : Beslenme Yalanları ve Gerçek Bilim Type de document : texte imprimé Auteurs : Tim Spector, Auteur ; Tuna Tezgel, Traducteur Editeur : The Kitap Importance : 396 p. Format : 21 cm ISBN/ISSN/EAN : 978-605-67221-8-9 Prix : 35 TL Langues : Turc (tur) Langues originales : Anglais (eng) Tags : beslenme mikrobiyoloji diyet mikrop gıda Index. décimale : 613.2 Diététique : aliments et boissons. Valeur nutritive des aliments Résumé : Tim Spector, Londra'daki Kings College'da Genetik Epidemiyoloji Profesörüdür. Spector,Beslenme Yalanları ve Gerçek Bilim'de beslenme biçimleri üzerine doÄŸru bilinen yanlışları düzeltmek için bilimsel verilere baÅŸvuruyor ve yerinde sorularla okuyucularını aydınlatmayı hedefliyor.
Ne yemeliyiz? Bu, hangi gıdaların vücutlarımız için en uygun olduğuna dair sonsuz miktarda bilgiye rağmen, bizi halen şaşırtabilen basit ve temek bir sorudur. Bilim adamları,diyetisyenler ve hatta hükümetler düzenli olarak egzersizin yararları kadar aşırı yağ ve şekertüketimi tehlikesi üzerine çok sayıda araştırma yayımlıyor ancak küresel obezite krizleri dahada kötüye gidiyor. Birçok diyet planı yalnızca kısa vadeli çözümler olarak kalmakta ve pek azstrateji herkes için geçerlidir. Aynı yemeği yiyenlerden biri kilo alırken diğeri neden kiloverir? Gerçeğin bir kısmı genetikte yatmaktadır, ancak bilim adamları, cevabın midelerimize verdiklerimizin yanı sıra, halihazırda bağırsaklarımızın içinde bulunan temel sindirim mikropları olduğunu söylemekte.
Kitap, bilimsel gelişmeler sayesinde ortaya çıkan gerçekleri ve mikrobiyolojinin gizli dünyasını keşfediyor ve yağ, kalori, vitamin ve besin maddeleri hakkındaki yaygın yanlış anlamaları açıklığa kavuşturuyor. Tim Spector, kişisel mikroplarımızı nelerin harekete geçirdiğini ve etkileşimlerini açıklayarak modern beslenmenin karmaşıklığını kavramamıza ve bedenlerimizde doğal dengeyi yeniden kazanmamıza yardımcı oluyor. Spector, en yeni keşifleri, aydınlatıcı bilim ve kendi vaka incelemelerini karıştırarak saçmalıklardan vazgeçip bunun yerine dengeli bir diyet, sağlıklı bir mide ve bakımlı bir vücut için çeşitliliği benimsememiz gerektiğini ortaya koyuyor.
Réservation
Réserver ce document
Exemplaires(1)
Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 107545 613.2 SPE Livre Atrium 600 Techniques / Teknik Disponible Doğal Süper Gıdalar / Ayhan Ercan
Titre : DoÄŸal Süper Gıdalar : Hastalıklara Karşı Süper Gıdalar Type de document : texte imprimé Auteurs : Ayhan Ercan, Auteur Editeur : Hayykitap Année de publication : 2016 Importance : 288 p. Format : 23 cm ISBN/ISSN/EAN : 978-605-9841-69-6 Prix : 17 TL Langues : Turc (tur) Tags : saÄŸlık beslenme süper gıda Index. décimale : 613.2 Diététique : aliments et boissons. Valeur nutritive des aliments Résumé : Dünyada 'superfood' statüsüne kavuÅŸmuÅŸ birçok gıda var. Tabder BaÅŸkanı Ayhan Ercan tıbbi aktarlıktan gelen yılların tecrübesi, bilgi birikimi ile dünyada en çok bilinen ve Türkiye'de de bulunabilen süper gıdaları araÅŸtırdı. Bunlara kendi topraklarımızda yetiÅŸen süper gıda ve adaylarını ekledi. Réservation
Réserver ce document
Exemplaires(1)
Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 104126 613.2 ERC Livre Atrium TR 600 Techniques / Teknik Disponible