Aperçu de la médiathèque
Auteur Ertan Tuzlacı
|
Documents disponibles écrits par cet auteur (1)
trié(s) par (Pertinence décroissant(e), Titre croissant(e)) Affiner la recherche
Türkiye'nin Yabani Besin Bitkileri ve Ot Yemekleri / Ertan Tuzlacı
Titre : Türkiye'nin Yabani Besin Bitkileri ve Ot Yemekleri Type de document : texte imprimé Auteurs : Ertan Tuzlacı, Auteur Editeur : Alfa Année de publication : 2011 Importance : 528 p. Format : 24 cm ISBN/ISSN/EAN : 978-605-106-348-5 Langues : Turc (tur) Tags : yöre yemek çeÅŸiti beslenme yöresel yemek geleneksel beslenme beslenme kültürü Index. décimale : 581.7 Ecologie végétale. Plantes classées en fonction de leur environnement Résumé : Kitapta Türkiye'nin çeÅŸitli yörelerinden derlenen bilgiler kapsamında besin kaynağı olarak yararlanılan yabani bitkiler tanıtılmakta, bu bitkilerin yerel adları, kullanılan kısımları, ne ÅŸekilde ve ne amaçla kullanıldığı hakkında bilgiler verilmekte ve bu bilgilerin derlendiÄŸi iller belirtilmektedir. Kitapta beslenme ile doÄŸrudan veya dolaylı bir ÅŸekilde ilgisi olan 757 tür yer almaktadır. Ayrıca bu bitkilerin 163'ünün fotoÄŸrafı bulunmaktadır. Bitkilerden yapılan ot yemekleri (çorba, salata, kavurma ve diÄŸer yemek çeÅŸitleri) kitapta en geniÅŸ kapsamda yer alan konulardan birini oluÅŸturmaktadır. Böylece birçok yöresel yemek hakkında bilgi edinilmesi saÄŸlanmıştır. Ayrıca gerek keyif ve gerekse saÄŸlıklı olmak için içilen çaylar ile koku ve lezzet vermek amacıyla kullanılan bitkiler hakkında da bilgiler verilmektedir. Kitap Türkiye'nin doÄŸal besin kaynakları ve halkın yabani bitkilerle ilgili geleneksel beslenme kültürü hakkında bilgi edinmek isteyenler için geniÅŸ kapsamlı, yararlı bir kaynaktır. Réservation
Réserver ce document
Exemplaires(1)
Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 108377 581.7 TUZ Livre Atrium 500 Sciences / Bilim Disponible