Aperçu de la médiathèque
Résultat de la recherche
18 recherche sur le tag 'beslenme'
trié(s) par (Pertinence décroissant(e), Titre croissant(e)) Affiner la recherche Générer le flux rss de la recherche
Partager le résultat de cette recherche
Beslenme Yalanları ve Gerçek Bilim / Tim Spector
Titre : Beslenme Yalanları ve Gerçek Bilim Type de document : texte imprimé Auteurs : Tim Spector, Auteur ; Tuna Tezgel, Traducteur Editeur : The Kitap Importance : 396 p. Format : 21 cm ISBN/ISSN/EAN : 978-605-67221-8-9 Prix : 35 TL Langues : Turc (tur) Langues originales : Anglais (eng) Tags : beslenme mikrobiyoloji diyet mikrop gıda Index. décimale : 613.2 Diététique : aliments et boissons. Valeur nutritive des aliments Résumé : Tim Spector, Londra'daki Kings College'da Genetik Epidemiyoloji Profesörüdür. Spector,Beslenme Yalanları ve Gerçek Bilim'de beslenme biçimleri üzerine doÄŸru bilinen yanlışları düzeltmek için bilimsel verilere baÅŸvuruyor ve yerinde sorularla okuyucularını aydınlatmayı hedefliyor.
Ne yemeliyiz? Bu, hangi gıdaların vücutlarımız için en uygun olduğuna dair sonsuz miktarda bilgiye rağmen, bizi halen şaşırtabilen basit ve temek bir sorudur. Bilim adamları,diyetisyenler ve hatta hükümetler düzenli olarak egzersizin yararları kadar aşırı yağ ve şekertüketimi tehlikesi üzerine çok sayıda araştırma yayımlıyor ancak küresel obezite krizleri dahada kötüye gidiyor. Birçok diyet planı yalnızca kısa vadeli çözümler olarak kalmakta ve pek azstrateji herkes için geçerlidir. Aynı yemeği yiyenlerden biri kilo alırken diğeri neden kiloverir? Gerçeğin bir kısmı genetikte yatmaktadır, ancak bilim adamları, cevabın midelerimize verdiklerimizin yanı sıra, halihazırda bağırsaklarımızın içinde bulunan temel sindirim mikropları olduğunu söylemekte.
Kitap, bilimsel gelişmeler sayesinde ortaya çıkan gerçekleri ve mikrobiyolojinin gizli dünyasını keşfediyor ve yağ, kalori, vitamin ve besin maddeleri hakkındaki yaygın yanlış anlamaları açıklığa kavuşturuyor. Tim Spector, kişisel mikroplarımızı nelerin harekete geçirdiğini ve etkileşimlerini açıklayarak modern beslenmenin karmaşıklığını kavramamıza ve bedenlerimizde doğal dengeyi yeniden kazanmamıza yardımcı oluyor. Spector, en yeni keşifleri, aydınlatıcı bilim ve kendi vaka incelemelerini karıştırarak saçmalıklardan vazgeçip bunun yerine dengeli bir diyet, sağlıklı bir mide ve bakımlı bir vücut için çeşitliliği benimsememiz gerektiğini ortaya koyuyor.
Réservation
Réserver ce document
Exemplaires(1)
Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 107545 613.2 SPE Livre Atrium 600 Techniques / Teknik Disponible Türkiye'nin Yabani Besin Bitkileri ve Ot Yemekleri / Ertan Tuzlacı
Titre : Türkiye'nin Yabani Besin Bitkileri ve Ot Yemekleri Type de document : texte imprimé Auteurs : Ertan Tuzlacı, Auteur Editeur : Alfa Année de publication : 2011 Importance : 528 p. Format : 24 cm ISBN/ISSN/EAN : 978-605-106-348-5 Langues : Turc (tur) Tags : yöre yemek çeÅŸiti beslenme yöresel yemek geleneksel beslenme beslenme kültürü Index. décimale : 581.7 Ecologie végétale. Plantes classées en fonction de leur environnement Résumé : Kitapta Türkiye'nin çeÅŸitli yörelerinden derlenen bilgiler kapsamında besin kaynağı olarak yararlanılan yabani bitkiler tanıtılmakta, bu bitkilerin yerel adları, kullanılan kısımları, ne ÅŸekilde ve ne amaçla kullanıldığı hakkında bilgiler verilmekte ve bu bilgilerin derlendiÄŸi iller belirtilmektedir. Kitapta beslenme ile doÄŸrudan veya dolaylı bir ÅŸekilde ilgisi olan 757 tür yer almaktadır. Ayrıca bu bitkilerin 163'ünün fotoÄŸrafı bulunmaktadır. Bitkilerden yapılan ot yemekleri (çorba, salata, kavurma ve diÄŸer yemek çeÅŸitleri) kitapta en geniÅŸ kapsamda yer alan konulardan birini oluÅŸturmaktadır. Böylece birçok yöresel yemek hakkında bilgi edinilmesi saÄŸlanmıştır. Ayrıca gerek keyif ve gerekse saÄŸlıklı olmak için içilen çaylar ile koku ve lezzet vermek amacıyla kullanılan bitkiler hakkında da bilgiler verilmektedir. Kitap Türkiye'nin doÄŸal besin kaynakları ve halkın yabani bitkilerle ilgili geleneksel beslenme kültürü hakkında bilgi edinmek isteyenler için geniÅŸ kapsamlı, yararlı bir kaynaktır. Réservation
Réserver ce document
Exemplaires(1)
Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 108377 581.7 TUZ Livre Atrium 500 Sciences / Bilim Disponible Insan Neden Vegan Olur? / Gary L. Francione
Titre : Insan Neden Vegan Olur? : Hayvan Kullanımı Tartışması Bir GiriÅŸ Type de document : texte imprimé Auteurs : Gary L. Francione, Auteur ; Anna Charlton, Auteur ; Cansen Mavituna, Traducteur Editeur : Metropolis Yayıncılık Année de publication : 2016 Importance : 135 p. Format : 21 cm ISBN/ISSN/EAN : 978-605-66693-0-9 Prix : 16.20 TL Langues : Turc (tur) Langues originales : Anglais (eng) Tags : hayvana davranış biçimimiz hayvana dair duygu hayvan hakları beslenme özel rejim Index. décimale : 613.26 Régimes alimentaires particuliers Résumé : Hayvanlara gereksiz yere aci cektirilmesini veya bir hayvanin ortada hicbir neden yokken oldurulmesini yanlis buluyor musunuz? Mesela biri durup dururken bir yavru kediyi gozunuzun onunde tekmelese ona mudahale eder miydiniz? Bunu sormak bile sacma, oyle degil mi? Cunku sirf canimiz oyle istedi diye hayvanlara aci cektiremeyecegimizin, hatta bunun bir suc oldugunun hepimiz farkindayiz. Yazili olmasina gerek dahi olmayan evrensel ahlaki yukumluluklerimizden biridir bu ilke.Simdi de yavru kedinin yerine mesela bir kuzuyu ya da bir buzagiyi koyun. Arada bir fark var mi? Eger yoksa, o halde bu hayvanlari neden oldurup yiyoruz? Bunun icin saglam bir gerekcemiz, gecerli bir sebebimiz var mi? Yol actigimiz bunca aciyi ve olumu zorunlu kilan sey nedir? Yoksa hemen her gun, uzerinde bir an bile dusunmeden yaptigimiz sey yavru bir kediyi tekmelemekten farksiz mi?Uzun yillardir vegan yasayan hukuk profesorleri Gary L. Francione ile Anna Charlton, hayvanlara davranis bicimimiz ile hayvanlara dair duygu ve dusuncelerimizin nasil ve neden celistigini bu sarsici kitapla gozler onune seriyor. Vegan beslenme soz konusu oldugunda "Iyi ama…" diye baslayan otuzdan fazla itirazi ve soru isaretini tek tek tartisan yazarlar, hayvanlar konusundaki ikiyuzlulugumuze tuttuklari aynayla bizi hayatimizin en onemli yuzlesme deneyimlerinden birine davet ediyorlar. Réservation
Réserver ce document
Exemplaires(1)
Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 107543 613.26 FRA Livre Atrium 600 Techniques / Teknik Disponible Daha fazla ye in Cyclist Türkiye, 89 (Temmuz 2022)
[article]
Titre : Daha fazla ye Type de document : texte imprimé Année de publication : 2022 Langues : Turc (tur) Tags : spor beslenme bisikletçi kas organ araştırma tarif kadans keton glikojen
in Cyclist Türkiye > 89 (Temmuz 2022)[article]Diyet Trendleri in Popular Science, 86 (Haziran 2019)
[article]
Titre : Diyet Trendleri Type de document : texte imprimé Année de publication : 2019 Langues : Turc (tur) Tags : diyet oruç beslenme sağlık
in Popular Science > 86 (Haziran 2019)[article]Doğal Süper Gıdalar / Ayhan Ercan
PermalinkDolce Vegan / Virginia Elena Patrone
PermalinkGerçeğin peşinde in Popular Science, 130 (Şubat 2023)
PermalinkGluten Hakkındaki Saklanan Gerçekler in Popular Science, 88 (Ağustos 2019)
PermalinkHazır Alma Kendin Yap / Hülya Erol
Permalink