Aperçu de la médiathèque
A partir de cette page vous pouvez :
Retourner au premier écran avec les dernières notices... |
Résultat de la recherche
4 résultat(s) recherche sur le tag 'diyet'
trié(s) par (Pertinence décroissant(e), Titre croissant(e)) Affiner la recherche Générer le flux rss de la recherche
Partager le résultat de cette recherche
Diyet Trendleri in Popular Science, 86 (Haziran 2019)
[article]
Titre : Diyet Trendleri Type de document : texte imprimé Année de publication : 2019 Langues : Turc Tags : diyet oruç beslenme sağlık
in Popular Science > 86 (Haziran 2019)[article]Beslenme Yalanları ve Gerçek Bilim / Tim Spector
Titre : Beslenme Yalanları ve Gerçek Bilim Type de document : texte imprimé Auteurs : Tim Spector, Auteur ; Tuna Tezgel, Traducteur Editeur : The Kitap Importance : 396 p. Format : 21 cm ISBN/ISSN/EAN : 978-605-67221-8-9 Prix : 35 TL Langues : Turc Langues originales : Anglais Tags : beslenme mikrobiyoloji diyet mikrop gıda Index. décimale : 613.2 Diététique : aliments et boissons. Valeur nutritive des aliments Résumé : Tim Spector, Londra'daki Kings College'da Genetik Epidemiyoloji Profesörüdür. Spector,Beslenme Yalanları ve Gerçek Bilim'de beslenme biçimleri üzerine doğru bilinen yanlışları düzeltmek için bilimsel verilere başvuruyor ve yerinde sorularla okuyucularını aydınlatmayı hedefliyor.
Ne yemeliyiz? Bu, hangi gıdaların vücutlarımız için en uygun olduğuna dair sonsuz miktarda bilgiye rağmen, bizi halen şaşırtabilen basit ve temek bir sorudur. Bilim adamları,diyetisyenler ve hatta hükümetler düzenli olarak egzersizin yararları kadar aşırı yağ ve şekertüketimi tehlikesi üzerine çok sayıda araştırma yayımlıyor ancak küresel obezite krizleri dahada kötüye gidiyor. Birçok diyet planı yalnızca kısa vadeli çözümler olarak kalmakta ve pek azstrateji herkes için geçerlidir. Aynı yemeği yiyenlerden biri kilo alırken diğeri neden kiloverir? Gerçeğin bir kısmı genetikte yatmaktadır, ancak bilim adamları, cevabın midelerimize verdiklerimizin yanı sıra, halihazırda bağırsaklarımızın içinde bulunan temel sindirim mikropları olduğunu söylemekte.
Kitap, bilimsel gelişmeler sayesinde ortaya çıkan gerçekleri ve mikrobiyolojinin gizli dünyasını keşfediyor ve yağ, kalori, vitamin ve besin maddeleri hakkındaki yaygın yanlış anlamaları açıklığa kavuşturuyor. Tim Spector, kişisel mikroplarımızı nelerin harekete geçirdiğini ve etkileşimlerini açıklayarak modern beslenmenin karmaşıklığını kavramamıza ve bedenlerimizde doğal dengeyi yeniden kazanmamıza yardımcı oluyor. Spector, en yeni keşifleri, aydınlatıcı bilim ve kendi vaka incelemelerini karıştırarak saçmalıklardan vazgeçip bunun yerine dengeli bir diyet, sağlıklı bir mide ve bakımlı bir vücut için çeşitliliği benimsememiz gerektiğini ortaya koyuyor.
Réservation
Réserver ce document
Exemplaires
Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 107545 613.2 SPE Livre Atrium 600 Techniques / Teknik Disponible Günde tek öğün kilo vermeye yarayabilir mi? in Popular Science, 136 (Ağustos 2023)
[article]
Titre : Günde tek öğün kilo vermeye yarayabilir mi? Type de document : texte imprimé Année de publication : 2023 Langues : Turc Tags : diyet sağlık ünlü moda beslenme uzmanı oruç açlık
in Popular Science > 136 (Ağustos 2023)[article]Yalancı Şeker / Metin Başaranoğlu
Titre : Yalancı Şeker Type de document : texte imprimé Auteurs : Metin Başaranoğlu, Auteur Editeur : Alfa Année de publication : 2018 Importance : 217 p. Format : 21 cm ISBN/ISSN/EAN : 978-605-171-629-9 Langues : Turc Tags : karaciğer fruktoz beslenme sağlık siroz kanser diyet tansiyon yağ risk metabolizma yaşam tarzı iklim biyolojik çeşitlilik gıda Index. décimale : 616 Maladies Résumé : Metin Başaranoğlu bu çok önemli çalışmasıyla aslında psikolojik, sosyolojik ve antropolojik nedenleri olan ve gelecek yüzyıllarda insanlığın çöküşünü başlatabilecek önemde bir hastalığı tanımlıyor ve gün yüzüne çıkarıyor.İhtiyacı olan enerjiden daha fazlasını tüketmek ve bu tüketimini insan doğasına uygun olmayan kaynaklardan sağlamak, insanlığı metabolik sendrom denen yeni bir olguyla karşı karşıya getirdi. Bel çevresi kalın, tansiyonu yüksek, kan yağları bozuk, kan şekeri yüksek kardiyometabolik riskleri yüksek olan bu insanlar sonuçta Başaranoğlu'nun tanımladığı Şişman Sirozu adayları oluyor.Biyolojik çeşitliliğin azalması, iklimin olumsuz değişikliği, nüfus artışı, adaletsiz paylaşım ve insan doğasına aykırı yaşam tarzları artık tüm dünyayı aynı derecede ilgilendirmektedir. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) verilerine göre dünya üzerinde 300.000'e yakın yenilebilir bitki çeşidi bulunurken Amerikan Bitki Bilim Topluluğunun verilerine göre tüm dünyadaki gıda ihtiyacının yaklaşık %95'i yalnızca 30 kadar farklı bitki üründen elde edilmektedir.
Diğer yandan yaklaşık 1 milyar insan ihtiyacı olan enerjiyi temin edemediği için açlık çekerken ondan daha fazla insan şişmanlığın oluşturduğu hastalıklarla boğuşmaktadır. İşin ironik yanı ise yıllık üretilen 4 milyar ton gıdanın 1,3 milyar tonunun hiç tüketilmeden çöpe atılmasıdır.
Sınıf arkadaşım değerli bilim insanı Metin Başaranoğlu'nu bu önemli başarısı için kutluyor, insanlığın geleceğine olumlu katkılar yapmasını diliyorum.
Dr. Kerem Kınık
Kızılay Genel BaşkanıRéservation
Réserver ce document
Exemplaires
Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 107084 616 BAŞ Livre Atrium 600 Techniques / Teknik Disponible 107082 616 BAŞ Livre Atrium 600 Techniques / Teknik Disponible 107083 616 BAŞ Livre Atrium 600 Techniques / Teknik Disponible 107085 616 BAŞ Livre Atrium 600 Techniques / Teknik Disponible