Aperçu de la médiathèque
A partir de cette page vous pouvez :
Retourner au premier écran avec les dernières notices... |
Résultat de la recherche
1 résultat(s) recherche sur le tag 'yöresel yemek'
trié(s) par (Pertinence décroissant(e), Titre croissant(e)) Affiner la recherche Générer le flux rss de la recherche
Partager le résultat de cette recherche
Türkiye'nin Yabani Besin Bitkileri ve Ot Yemekleri / Ertan Tuzlacı
Titre : Türkiye'nin Yabani Besin Bitkileri ve Ot Yemekleri Type de document : texte imprimé Auteurs : Ertan Tuzlacı, Auteur Editeur : Alfa Année de publication : 2011 Importance : 528 p. Format : 24 cm ISBN/ISSN/EAN : 978-605-106-348-5 Langues : Turc Tags : yöre yemek çeşiti beslenme yöresel yemek geleneksel beslenme beslenme kültürü Index. décimale : 581.7 Ecologie végétale. Plantes classées en fonction de leur environnement Résumé : Kitapta Türkiye'nin çeşitli yörelerinden derlenen bilgiler kapsamında besin kaynağı olarak yararlanılan yabani bitkiler tanıtılmakta, bu bitkilerin yerel adları, kullanılan kısımları, ne şekilde ve ne amaçla kullanıldığı hakkında bilgiler verilmekte ve bu bilgilerin derlendiği iller belirtilmektedir. Kitapta beslenme ile doğrudan veya dolaylı bir şekilde ilgisi olan 757 tür yer almaktadır. Ayrıca bu bitkilerin 163'ünün fotoğrafı bulunmaktadır. Bitkilerden yapılan ot yemekleri (çorba, salata, kavurma ve diğer yemek çeşitleri) kitapta en geniş kapsamda yer alan konulardan birini oluşturmaktadır. Böylece birçok yöresel yemek hakkında bilgi edinilmesi sağlanmıştır. Ayrıca gerek keyif ve gerekse sağlıklı olmak için içilen çaylar ile koku ve lezzet vermek amacıyla kullanılan bitkiler hakkında da bilgiler verilmektedir. Kitap Türkiye'nin doğal besin kaynakları ve halkın yabani bitkilerle ilgili geleneksel beslenme kültürü hakkında bilgi edinmek isteyenler için geniş kapsamlı, yararlı bir kaynaktır. Réservation
Réserver ce document
Exemplaires
Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 108377 581.7 TUZ Livre Atrium 500 Sciences / Bilim Disponible