Titre : |
Mutfaktaki Kimyacı : Yiyip içtiklerimiz ne kadar güvenli ? |
Type de document : |
texte imprimé |
Auteurs : |
Bülent Şık, Auteur |
Editeur : |
DoÄŸan Kitap |
Année de publication : |
2018 |
Importance : |
285 p. |
Format : |
21 cm |
ISBN/ISSN/EAN : |
978-605-09-5427-2 |
Prix : |
26 TL |
Langues : |
Turc (tur) |
Tags : |
gıda güvenliği beslenme tarım yemek mutfak |
Index. décimale : |
641.3 Aliments (denrées alimentaires, épices ; ouvrages d'ensemble et interdisciplinaires sur la conservation, la préparation, la production, la transformation des aliments) - Gıdalar |
Résumé : |
Onu yeme bunu yeme; peki ne yiyeceğiz? Çocuk gelişimini bozan kimyasal maddeler gıdalara nasıl bulaşıyor? Çocuklar neden bu kadar hızlı kilo alıyor? Çocukluk çağında görülen obezitenin gerçek nedenleri neler ve çözüm için ne yapılmalı? Toksik kimyasalların gıdalara ve sulara bulaşması neden önlenemiyor? İklim krizi mutfak alışkanlıklarımızı etkileyecek mi? ...
Bülent Şık’ın Mutfaktaki Kimyacı’sı bu sorulara yanıtlar arayan bir kitap. Çocuk sağlığı ve beslenmesini gıda güvenliği konusunun odak noktasına yerleştiren; gıda güvencesi ve gıda güvenliğiyle ilgili meselelerin ekoloji ve mutfak kültürlerimizle olan ilişkilerini kurmaya çalışan bir kitap. |
| |